IZW Ridderstraat

Gerust wonen in het midden van de stad.
IZW Ridderstraat - info

Over deze locatie

De centrale dienst voor de Riddersstraat bevindt zich in de gerenoveerde School 4. Van hieruit vertrekken de assistenten naar de cliënten die in School 4 en de omgeving wonen. Dit is ook de hoofdzetel van IZW vzw.

Op deze locatie beschikken we over 9 aangepaste woningen die verhuurd worden door de Sociale Huisvestingsmaatschappij Dijledal CVBA. Enkele cliënten wonen in hun eigen woning. Het is ook mogelijk om een woning te huren op de privémarkt. 

De Ridderbuurt ligt midden in de stad, maar is toch heel rustig. Je hebt alles in de buurt dat je nodig kan hebben: een supermarkt, een apotheker, een bloemenwinkel. Op enkele minuten wandelen ligt het bruisende centrum van Leuven.

Wat zeggen onze cliënten?

Ik ben Pauline, 33 jaar en door de spierziekte SMA ben ik volledig hulpafhankelijk. Toch werk ik voltijds en woon ik zelfstandig, met de assistentie van IZW. Zij bieden me 24u op 24 en 7 dagen op 7 oproepbare hulp, waardoor ik alleen kan wonen, mijn job kan uitoefenen en een volwaardig eigen leven kan leiden. Aangezien ik 24/24 afhankelijk ben van hulp, is het voor mij levensnoodzakelijk om de garantie te hebben dat er permanent iemand beschikbaar is. Dat allemaal continu zelf organiseren en 100% moeten steunen op een erg complexe en fragiele puzzel van assistenten, mantelzorgers en vrijwilligers is op termijn onhoudbaar. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik met het PVB zorg en ondersteuning op maat kan inkopen bij IZW, voor mij is het een enorme ontzorging.

Pauline

Nadat ik afstudeerde aan de KULeuven, vond ik ook werk in Leuven. Ik wilde in Leuven blijven wonen maar ik wist dat ik veel hulp nodig had door mijn handicap. Ik vond een woning bij IZW. Ik woon al enkele jaren bij IZW en wil hier nooit meer weg. Ik heb altijd hulp als ik dat nodig heb. Het is een fijne buurt om te wonen en ik kan gaan en staan waar ik wil, maar vooral: Ik kan mijn leven volledig zelfstandig organiseren zonder me zorgen te hoeven maken of er hulp zal zijn als ik thuiskom.

Veerle

Een systeem met ADL assistentie is de enige manier voor mij om een kwalitatief leven te leiden, aangezien ik veel hulp nodig heb o.w.v. mijn spierziekte. Vroeger werkte ik en ben ik veel op reis geweest. Momenteel is dit moeilijker aangezien mijn beperking zwaarder wordt. Gelukkig kan ik altijd rekenen op de assistentie en permanentie bij IZW vzw, die mij in staat stelt zelfstandig te wonen ondanks mijn handicap. Ik ben altijd dankbaar geweest om hier te mogen wonen, het zou een onmogelijke opgave zijn voor mij om alle dagelijkse activiteiten zelf te stellen die nodig zijn om te kunnen leven.

Diederik

We hebben beide een ernstige fysieke handicap. Die poets je niet zomaar weg.
Dankzij de dienstverlening van IZW vzw - 24u/24u ADL-assistentie op vraag en aanwijzing van de cliënt - konden we een relatie uitbouwen en samen een zelfstandig leven lijden.
Zonder die dienstverlening was dit ongetwijfeld een heel stuk moeilijker geweest.

K en B

Het is hier fijn om te wonen.
Men heeft hier zijn privacy en toch is er altijd iemand die bereid staat om je te helpen met eender wat en tevens ook een luisterend oor heeft.
Ook de andere bewoners hebben in de zomer altijd graag een babbeltje in het zonnetje.
Dus, in het Claeshof is het TOF en medewerkers zijn TOP.
Ik ben blij voor IZW gekozen te hebben!

Andreas

IZW staat voor mij gelijk aan zelfstandigheid en vrijheid. Doordat er vele taken gedaan worden, bespaart mij dit de energie die ik kan spenderen aan boodschappen doen, gaan wandelen, een koffie gaan drinken, vrienden ontmoeten of ander sociale activiteit.  Dingen die mij het gevoel geven dat ik nog thuis hoor in de maatschappij.
Ik heb IZW nodig om dat gevoel van vrijheid en geluk, ondanks mijn aandoening, te kunnen ontplooien.

Petra

Interesse in deze wijk?

Riddersstraat 60/02
3000 Leuven

Tel: 016 20 71 50
E-mail: riddersstraat@izw.be

Ellen Achten

is jouw contactpersoon

Wil je zelf in één van onze locaties wonen?

Gerust wonen in het midden van de stad.

Contactgegevens IZW

Riddersstraat 60/02
3000 Leuven

Telefoon: 016 20 71 50
E-mail: info@izw.be